HARTOLAN SEURAKUNTA

Toimitilat

Hallinto

Yhteystiedot

Seurakuntatalo valmistui vuonna 1973 ja sitä laajennettiin 1986. Rakennuksessa sijaitsee myös kirkkoherranvirasto. Seurakuntatalon saliin on sijoitettu vanhan kirkon alttaritaulu L. J. Carlströmin Jeesuksen taivaaseenastuminen. Kahviossa on Olavi Raitasuon reliefi Kylväjävertaus. Seurakuntatalon tiloissa voi pitää perhejuhlia, toimituksia ja kokouksia sopimuksen mukaan. Ykkössaliin ja kahvioon sopii noin 80 henkeä, tarvittaessa 120. Kakkossaliin sopii 35 henkeä. Seurakuntamme ei hoida pitopalvelua.

Hautausmaa sijaitsee keskellä kirkonkylää kirkon välittömässä läheisyydessä. Tuntemattomaksi jääneen taiteilijan vapaussodan sankaripatsaan pystyttivät 24.10.1920 hartolalaiset vapaussodan veteraanit ja aseveljet. Kirjailija Maila Talvion toimesta hautausmaallemme hankittiin Unohdettujen hautaristi. Sankarihauta-alueella sijaitseva Heikki Konttisen sankaripatsas, jonka reliefissä on seisova sotilas, paljastettiin vuonna 1955. Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkin teki Veikko Leppänen 1956. Hautausmaalla on myös V. Höykinpuron veistos Polvistunut tyttö vuodelta 1967.

Osa kirkon rakennuskivistä on louhittu kirkon paikalta, osa Ylemmäisten kylältä

Kompelonlahden leirikeskus sijaitsee Rautaveden rannalla, noin 12 kilometriä kirkonkylästä. Leirikeskuksessa on päärakennuksen lisäksi kaksi majoitusrakennusta ja riihikirkko. Leirikeskus on valmistunut vuonna 1980 ja sitä on laajennettu vuosina 1984 ja 1996-97. Riihikirkko valmistui vuonna 1999. Leirikeskusta vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin. Leirikeskuksen päärakennukseen mahtuu 40–50 henkeä. Lisäksi on kaksi majoitusrakennusta, joissa kummassakin on neljä neljän hengen huonetta.

Tilojen vuokrat (sis. alv)

Kirkko: kirkkoon kuulumattoman siunaustilaisuudesta sekä sellaiselta vihkiparilta joista tai joiden vanhemmista ei yksikään ole Hartolan seurakunnan jäsen peritään 100 €.

Seurakuntatalo: 1. sali 220 €, 2. sali 160 € ja kahvio 110 €. Hartolan seurakunnan jäseneltä ei peritä vuokraa muistotilaisuuden tai kastejuhlan järjestämisestä seurakunnan tiloissa.

Kompelonlahti: päärakennus 80 €/päivä ja 150 €/vrk, majoitusrakennukset 100 €/mökki/vrk.

Suomen evankelis-
luterilainen