HARTOLAN SEURAKUNTA

·         Varhaisnuorisotyö ja nuorisotyö

·         Lapsi- ja perhetyö

Jumalanpalvelus

Seurakunnan elämän keskus on messu. Messussa Jeesus Kristus jatkaa yhteen kokoontuneen seurakunnan kanssa sitä yhteyttä, joka hänellä oli opetuslapsiinsa. Hartolan kirkossa vietetään messua joka sunnuntai ja pyhäpäivä klo 10. Hartolan seurakunnan messua ohjaa kuorisääntö.

Kuvaus: Kuvaus: P:\Nettisivut\images\taulu.jpg

Kuva: Markku Niemi

Josef Stenbäckin suunnittelema alttaritaulu Teidän edestänne

Kirkolliset toimitukset

Ihmiselämän käännekohtiin liittyvät kirkon pyhät toimitukset. Pyhässä kasteessa lapsi otetaan Kristuksen kirkon jäseneksi ja Jumalan omaksi. Kastetta vietetään joko kirkossa, kotona tai muualla vanhempien toivomuksen mukaisesti.

Avioliittoon vihkimisessä rukoillaan vihkiparin puolesta ja pyydetään Jumalan siunausta heidän avioliitolleen. Useimmiten avioliittoon vihkiminen tapahtuu kirkossa, mutta vihkiparin toiveiden mukaisesti vihkipaikka voi olla muuallakin.

Poisnukkuneiden vainajien hautaansiunaaminen tapahtuu useimmiten kirkossa, mutta myös haudalla siunaaminen on mahdollista. Siunaustilaisuudessa ovat esillä yhtä lailla surun kanssa jaksaminen kuin iankaikkisen elämän toivo.

Kirkollisista toimituksista sovitaan kirkkoherranvirastossa, puh. (03) 876 300. Toimituksen suorittava pappi on etukäteen yhteydessä, jolloin paitsi sovitaan käytännön asioista myös keskustellaan uuden elämäntilanteen mukanaan tuomista tunnoista.

Kuoro- ja musiikkitoiminta

Seurakunnassamme toimii kirkkokuoro, jonka harjoitukset pidetään keskiviikkoisin klo 18.30 seurakuntatalossa. Kaikki laulutaitoiset ja kuorolaulusta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuoroon. Tarkempia tietoja antaa kanttori Ulla Miettinen, puh 050 562 3226

Virsihaku

Voit tutustua virsikirjan virsiin joko hakemalla virren numerolla tai virren sanalla. Haussa ovat kaikki virsikirjan virret 1-632 sekä jumalanpalveluslaulut 700-856.

Virren numero

Sanahaku

Aikuistyö

Seurakunnan aikuistyö pyrkii tavoittamaan aikuisikäistä väestöä ja perheitä julistuksen, opetuksen, kohtaamisen ja sielunhoidon kautta. Työmuotoja ovat erityisjumalanpalvelukset, KEIDASillat, seurat, raamattuopetus, miesten raamattupiiri, rukouspiiri sekä evankelioimistapahtumat.

Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyön tavoitteena on auttaa erityisesti niitä, joiden hätä on suurin ja jotka eivät saa apua muualta. Diakonissan kanssa voi keskustella luottamuksellisesti yksinäisyydestä, surusta tai elämän ylitsepääsemättömän tuntuisista vaikeuksista. Diakonissa Kirsi Männistö on tavattavissa kirkkoherranvirastossa ke ja to klo 9.30 - 11, puh. 050 562 3225.

Lähetystyö

Seurakunnassa järjestetään erilaisia lähetystyön tapahtumia, joista suurin on vuosittainen markkinalauantain lähetyslounas, -kahvila ja -arpajaiset.

Seurakuntamme nimikkolähettejä ovat Mika ja Tania Lehtinen, jotka ovat Kansanlähetyksen kautta Etiopiassa diakoniatyön neuvontajana ja kummilapsityössä. Suomen Lähetysseuran kautta meillä on nimikkolähetti Kaija Grundell Taiwanilla. Uusimpana kohteena on Medialähetys Sanansaattajien SAT7-satelliittikanavan työn tukeminen Lähi-idässä. Nimeä klikkaamalla saat näkyviin viimeisimmän lähettikirjeen. Lisäksi seurakunnallamme on kaksi ystävyysseurakuntaa, Hallisten Virossa ja Msingi Tansaniassa.

Talousarviovaroista lähetystyötä ja Kirkon Ulkomaanapua tuetaan vuonna 2017 11 500 eurolla. Vuonna 2014 lähetystyön ja kansainvälisen diakonian kokonaiskannatus oli 55 495 euroa. Seurakuntamme vapaaehtoinen lähetyssihteerin tehtävä on avoinna.

Rippikoulu

Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa lähimmäisenrakkaudessa ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä (Rippikoulusuunnitelma 2001). Rippikouluun voivat osallistua kyseisenä vuonna 15 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat nuoret. Rippikouluun ilmoittaudutaan edellisen vuoden syksyllä. Opetus sisältää seurakuntayhteysjakson ja viikonloppuleirin talven aikana sekä varsinaisen leiriosan kesällä. Aikuisille järjestetään tarvittaessa erikseen sovittavalla tavalla aikuisrippikoulu. Rippikoulusta saa lisätietoja seurakuntapastori Katri Ylöseltä, puh. 050 560 1564.

Varhaisnuorisotyö ja nuorisotyö

Alakouluikäiset

Alakouluikäisille järjestetään vuosittain leirejä. Yhtenäiskoulussa on säännölliset päivänavaukset.

Nuoret

Rippikoulun jälkeen voi osallistua isoskoulutukseen, joka alkaa syksyisin. Lisäksi on nuorten retki Maata näkyvissä –festareille.

Lapsi- ja perhetyö

Päiväkerhot

Päiväkerhot ovat seurakunnan varhaiskasvatustoimintaa 3-5-vuotiaille lapsille. Kerhon tavoitteet lähtevät ensisijaisesti lapsesta. Hänen kehitystään halutaan tukea monipuolisesti. Jokainen lapsi pyritään kohtaamaan yksilönä ja yhdessä opitaan iloitsemaan myös kerhokavereista. Lastenohjaajat toimivat yhteistyössä kotien kanssa.

Päiväkerhossa vietetään yhdessä hiljainen hetki, jossa puhutaan Taivaan Isästä, lauletaan ja rukoillaan. Kerhossa myös leikitään, askarrellaan tai vaikka maalataan, luetaan satuja, lauletaan ja syödään eväät, ollaan yhdessä.

Päiväkerhot kokoontuvat maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin seurakuntatalossa.

Perhekerho

Lasten ja aikuisten kerhoon kutsutaan kaikenikäisiä lapsia oman aikuisen kanssa tutustumaan toisiin lapsiin ja aikuisiin, toimimaan ja hiljentymään yhdessä. Perhekerhossamme tarjotaan myös edullinen lounas.

Perhekerho kokoontuu tiistaisin klo 10-13.

Kuvaus: Kuvaus: P:\Nettisivut\images\tiekirkot.JPG

Suomen evankelis-